Skala jordärtskockornaoch dela dem i halvor. Ni kanske tillagar jordärtskockor mest hela tiden, foodies, men här i Najnis kök är jordärtskockan av okänd anledning en sällsynt gäst, något Najni bestämt sig för att ändra på
4 Brynt smör 100 g smör 1/2 citron 1 vitlöksklyfta salt och svartpeppar Svartrötter 1/2 dl pinjenötter 500 g svartrötter 1 msk salt Till garnering 65 g röda mangoldskott 2 msk skuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Tvätta jordärtskockorna, dela dem på längden och skär en plan botten på dem. Lägg jordärtskockorna tätt i ugnsfast form, så att de fyller ut hela bottnen
Skölj av och skala svartrötterna. ) När svartrötterna gått färdigt torkas de av. Rökskåpet är rekorderligt och ganska tungt, varför jag blev smått förvånad när jag på morgonkvisten hittade skåpet nedanför den bänk där det stått tryggt intill husväggen
Häll över svartrötterna i ett durkslag och skaka bort vattnet. Jag har ätit det ett par gånger förut – det är faktiskt riktigt gott, och detta recept var inget undantag
Stek tills svartrötterna är gyllenbruna och avsluta med stänka över agavesirapen. Den gravt underskattade svartroten får här sällskap med krispiga kavringsmulor, nötiga toner av mandel, agavens sötma och den färska salvian som binder ihop alla dessa texturer och smaker
Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den. mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen
Inte nog med att både kålrabbin ochjordärtskockorna var inhandlade på Bondens marknad i Haga, jag hade dessutom lyxat till det med ett rågsurdegsbröd från bästa kvartersbageriet Boulangerie Ducoin
Skala sötpotatisen och skär den i stavar eller slantar. Tänk på att svartrötterna svartnar snabbt när man skalat dem, så lägg dem i citronvatten tills du är klar att tillaga dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.