Mina favoriter

Mina favoriter

  • 11 Recept
Mina favoriter
Annas Frutti di mare

Annas Frutti di mare

Sist jag var hemma hos Anna och Mats hade Anna snott ihop den hittills absolut godaste pastasås jag ätit
Scampipasta med sugar snap peas

Scampipasta med sugar snap peas

Skiva vitlöken och bryn med scampi, hackad chili och saffran på hög värme i olja. Tillsätt halverade tomater, skivad lök och sugar snap peas, låt allt bli varmt
Lyxig Räkpasta med Saffran, Tomater, Vitt Vin & Dill

Lyxig Räkpasta med Saffran, Tomater, Vitt Vin & Dill

Pastan blev verkligen en succé och vi var så taggade på den att vi glömde det vita vinet i kylen… Nu precis innan jag ska tillbaka till Sverige har mina tankar varit för mycket på allt annat än nuet
Heta räkor med ris

Heta räkor med ris

 Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Heta räkor med vitlök och chili

Heta räkor med vitlök och chili

Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. Man får helt enkelt pröva sig fram vad som passar
Ugnsbakad lax med spenat och parmesan!

Ugnsbakad lax med spenat och parmesan!

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Rödvinssås to die for!!!

Rödvinssås to die for!!!

Den här helgen har jag verkligen bara latat och gottat mig. man behöver det ibland för att ladda batterierna
Morbergska Fisksoppa på Bellmanvisa

Morbergska Fisksoppa på Bellmanvisa

Mina sommrar som liten spenderade jag på landet i Trosa. Bland mossiga berg, myriga stigar och djupa sjöar sprang jag, syster och kusinen runt barfota och nerlortade och fantiserade om Narnia
Ugnsbakad lax i jättegod sås

Ugnsbakad lax i jättegod sås

Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Detta gick snabbt och lätt att tillaga. Ingredienser för 4 personer