En av mina söner älskar curry och ville att jag skulle göra något gott till gårdagens hockeymatch, så det blev en spicy gryta med kyckling, receptet har jag inspirerats från en gammal sparad mattidning
Låt såsen koka till lagom konsistens, smaka av med lite salt. Serveras med rostade potatisklyftor och stekta champinjoner, men det går också bra till potatisgratäng
Servera på varma tallrikar med en aning portvinssås runt köttet och potatisragun vid sidan om. Sås. Fräs lök och peppar i matfettet i en kastrull utan att det får färg
Skär upp köttet i åtta bitar. Den här veckan har mina elever i årskurs tre haft hand om det varma köket och lagat mat till restaurang Stjärnklart på Almåsgymnasiet
Ta fram köttet i god tid innan och låt det rumstempereras. En bra tumregel när man steker kött i portionsbitar är att känna med fingrarna vilken stekgrad köttet har
Servera som det är eller tillsammans med ris, pasta eller bulgur. Bryn dem ca 1,5 minut på varje sida tills de har fin färg. Lägg över dem i en ugnsfastform och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter tills de har en innertemperatur på 65 grader C
Biff Rydberg serverad med klssiska tillbehör samt en röra med lite sting. Smör till stekning. Lägg upp på varma tallrikar enligt bilden och servera röran till samt en äggula