Gårdagens middag blev stora köttbullarmed fetaost, oliver och soltorkade tomater. Skär fetaosten och de soltorkade tomaterna i mindre bitar, blanda ner dem tillsammans medoliverna i färsen
Smaksätt med koriander, citronsaft och salt. Fräs chili, vitlök, ingefära och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min. 3 msk smör- & rapsolja (för stekning)
Smör- & rapsolja (för stekning). Garnera gärna med strimlad saltgurka. Stek dem i smör-& rapsolja i en stekpanna ca 6 min på varje sida. 2 dl medelhavsyoghurt
Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk smör-&rapsolja. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. 3 msk smör- & rapsolja
Koka bulgur i buljongen. Låt kallna. Skala och hacka löken. Grovhacka nötterna och strimla aprikoserna. Blanda bulgur, lök, nötter, aprikoser, örter, citronsaft och peppar
Dessa köttbullarmed lammfärs blev underbart goda. Lägg tillbaka alla köttbullar i stekpannan. Grekiska köttbullarmed oregano, vitlök och kanel4 portioner (eller minst det dubbla om det är en buffé)500 g lammfärs (eller nöt)1 ägg1 msk vatten1 tsk salt2 krm svartpeppar½ tsk kanel2 tsk oregano1 pressad vitlöksklyfta2 msk fryst persiljaBlanda samman samtliga ingredienser. Forma köttbullar, 22-24 st ungefär
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Röra samman osten med crème fraiche så är det klart, hur mycket lättare kan man göra det för sej. Väntan har kanske varit svår att uthärda men nu är det alltså dags för er att också ha en möjlighet att smaka Jamie Olivers lasagne
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. 1salt & peppar (gärna vitpeppar). Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.