En av produkterna i den senaste Smakboxen var en glutenfri fröknäcke från Sigdal och i inspirationsfoldern som följer varje box fanns ett recept på en äppelkompott med denna fröknäcke som ingrediens och jag beslutade mig i ett tidigt skede för att jag skulle testa denna äppelkompott
I Singapore ställde vâr vän och värd sej och gjorde äppelkompott pâ söndag morgon. Idag pâ marknaden köpte jag ett kilo äpplen och sen ställde jag mej och gjorde veckans äppelkompott
Ingredienser Portioner. Ca 1,6 l 1 1/2 kg äpplen 1 vaniljstång 1/2 tsk kardemummakärnor 2 dl vatten 2 dl strösocker 1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron) Lägg till i inköpslistan
Blanda alla torra ingredienser utom russin i matberedaren, klicka i smöret och kör ihop degen. På slutet tillsätter jag russinen och kör ytterligare lite så allt blandas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.