matsedel

  • 35 Recept

Lätt blomkålssoppa med persilja

Dela blomkålshuvudet i småbitar och koka i buljongen, tills det är mjukt, ca 5 minuter. Tillsätt hackad persilja, rör om

Jambalaya

Skär kycklingen i strimlor, hacka skinka, lök och vitlök. Skär selleri, morot och paprika i skivor eller strimlor

Pasta, räkor och vitlöksost

Koka pasta enligt förpackningens beskrivning. Skölj och strimla purjolöken, skiva champinjonerna. Fräs purjon, svampen och majsen tills det mjuknat och vätskan från svampen är borta

Lätta lådan - pastagratäng

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och slå pastan i en ugnsform. Vispa ihop matlagningsgrädde, lättmjölk och chilisås och slå det över pastan

Kotlett med grönsaksröra

Dela och skiva grönsakerna, tärna äpplet. Fräs grönsaker och äpple i hälften av margarinet. Stek kotletten i resterande margarin, krydda

Korvgryta med vita bönor

Skala och hacka löken. Strimla paprikan. Fräs lök och paprika i margarinet i en gryta på svag värme under 5 minuter

Kycklingrisotto

Koka riset i saltat vatten 20-25 minuter. Tina kycklingköttet om det är fryst och skär i centimetertjocka strimlor

Kalaskyckling med basilika

Dela kycklingen i 6-8 delar. Smält margarinet i en stekpanna och bryn kycklingdelarna. Mjukfräs den gula löken i återstoden av margarinet i en stor gryta

Kassler Stroganoff

Fräs kassler, lök, svamp och morot i margarin. Strö över paprikapulver, svartpeppar och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i ca 5-10 min

Lövbiff med soltorkade tomater

Blanda samman senapssorterna. Riv osten fint. Finhacka de marinerade soltorkade tomaterna. Bred ett lager senap på varje lövbiff

Kött och rotfruktsgryta

Vänd köttbitarna i mjölet. Lägg köttet i en gryta. Tillsätt öl eller buljong och tomatpuré. Dela potatisen, kålroten och palsternackan i bitar skär moroten och purjolöken i skivor

Sivs fläskfilé

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor. Banka ut dom lite grann. Smörj en ugnsform och lägg i fläskfilén

Het kyckling och vitlöksås

4 portioner6 ProPoints/portion 3 st kycklingfiléer á 125 g1 tsk olja200 g sockerärter6 st chilimarinerade vitlöksklyftor2 dl fraiche (max 5%)2 dl matlagningsgrädde (max 7%)1 tsk röd currypastasalt Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek i olja och currypasta
Orientalisk köttgryta

Orientalisk köttgryta

Bryn köttet i oljan. Blanda i bitar av svamp, bambuskott, böngroddar, strimlad selleri och morötter. , Späd med vatten, droppa i soja och fond
Fyllda skinkschnitzlar

Fyllda skinkschnitzlar

Banka ut schnitzlarna lite grann, salta och peppra. Lägg sedan på mozzarella, skinka (eller salami) och tomat på ena halvan om du har stora schnitzlar annars på hälften av schnitzlarna
Risotto med lax och grönt

Risotto med lax och grönt

Fräs lök och ris i oljan. Tillsätt fiskbuljong. PUttra i 10 min. Tillsätt fisk och koka ytterligare 5 min. Lägg ner paprika, ärter, majs och dill

Pasta med biffgryta (Viktväktarrecept)

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Strimla köttet. Skiva lök, champinjoner och paprika. Fräs lök och kött i oljan i en stekpanna
Skink- och kabanossgryta

Skink- och kabanossgryta

Skär köttet i strimlor. Koka upp buljong och soja. Skala och hacka löken. Lägg kött och lök i buljongen och rör om
Hawaiigryta

Hawaiigryta

Ansa paprikorna och hacka dem. Hacka löken och bryn den med färsen och hackad rökt skinka. Häll i krossade tomater, ananasbitar, hackad paprika, pressad vitlök, kryddor och salt
Kycklingcannelloni

Kycklingcannelloni

Hej där Måndag och du läsare. Igår var det inte bara vi som hade bestämt sig för att åka till IKEA i Jönköping