Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka
Det finns många fiskar som är lämpade att grilla precis som de är men så finns de dem som inte riktigt håller ihop när de läggs på grillen och då kan man göra ett paket av folie/smörpapper som fisken läggs i innan den hamnar på grillen
Är det inte galet vad gott det är med grillat, speciellt när kvällssolen värmer en aprilkväll. Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av
Servera med grillad sparris och parmesanost. Grilla köttet tills innertemperaturen är 54 grader och ta bort det från grillen och låt det vila 10-15 minuter innan du trancherar (skär upp) köttet
Grilla den hastigt i panna eller på grillen och varmhåll i ugnen 125 grader. Grilla den hastigt i panna eller på grillen och varmhåll i ugnen 125 grader 3
Grilla runt om och servera snabbt. Salta biffarna och grilla på hög värme i 1 minut på varje sida tills de får fin färg. Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare i ca 3 minuter eller tills innertemperaturen når 58 grader
Den här gången valde jag att grilla sparris, morötter, tomater samt rostlock som kött. Jag grillade med argentisk asadogrillning som inspiration, särskilt Francis Mallmann, och blev mycket nöjd med resultatet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.