Huvudrätter

Huvudrätter

  • 9 Recept
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer med tomat och halloumi

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 2 tomater 2 msk riven ingefära 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk garam masala 390 g krossade tomater 1 dl vitt matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 200 g spenat 400 g halloumiost 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Saffransgratinerad fänkål

Saffransgratinerad fänkål

Fänkål är en grönsak som äts sällan hemma hos oss vilket är synd. Fänkålen är en annorlunda smaksättare med sin lite lakritsaktiga smak
Gratinerad fänkål

Gratinerad fänkål

Fänkål använder jag nästan bara när jag gör fisksoppa men det är ju faktiskt riktigt gott att tex gratinera i ugnen också
Svampfylld aubergine

Svampfylld aubergine

Sätt ugnen på 225°. Dela auberginerna. Gröp ur dem och grovhacka köttet. Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min
Ugnsbakad aubergine med färsröra

Ugnsbakad aubergine med färsröra

Ugn 200º C. Fräs lök, vitlök, morötter samt kryddor. Häll på ½ pkt tomatsås, låt puttra 5 min. Tillsätt linser, färs och låt puttra 5 min till
Nötgratinerad aubergine

Nötgratinerad aubergine

Dela auberginerna på längden och gröp ur dem så att ca 1 cm kvarstår i skalet. Hacka det urgröpta liksom lök, paprika och tomater
Ugnsbakad Aubergine med feta, persilja och vitlök.

Ugnsbakad Aubergine med feta, persilja och vitlök.

Aubergine har aldrig riktigt varit aktuellt i min matlagning, men så hittade jag ett recept som verkade intressant, och numera är det en personlig favorit, definitivt något att bjuda på en date på, i alla fall om man inte är rädd för vitlök
Fylld aubergine

Fylld aubergine

Jag har min lediga dag idag, sedan är det jobb som gäller resten av veckan. Jag och barnen har haft en jättebra dag tillsammans och vi har verkligen flängt omkring i vinterkylan