Kallsåsmed parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kallasåser, nämligen fetaostsåsmed citron och basilika (se här)
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kallsåsmed smak av limeoch sambal oelek. Rör i hop alla ingredienser och vispa såsenmed en elvisp till den tjocknar
Blanda med yoghurt, limesaft, salt, vitpeppar och kanske lite socker beroende på hur söta morötterna är (har du ingen lime så fungerar citron också bra)
Nu lägger du i fisksås, socker, hackad basilika, limejuiceoch kokosmjölk. En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts medlimeoch basilika
Häll tillbaka allt i pannan och häll över woksåsen. Woksås. Har man ingen sådan kan man hyvla remsor med t ex en osthyvel och sedan skära tunnare strimlor med kniv
En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig ochsåsen blir godare
smaka av med salt. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kallasåsen. Ställ kallt. Sås. Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Den här kallasåsen, smaksatt med fetaost, citron och basilika, är en riktig favorit här hos oss. Denna gång käkade vi den goda såsen tillsammans med quinoabiffar och kokt broccoli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.