180 rågmjöl
Blanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Täck med plastfolie och låt stå på ett varmt ställe över natten, gärna runt 22–24°.
En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Surdegen är klar. Mata surdegen med ny näring i form av mjöl och vatten varje vecka enligt dag 4
Jag gjorde en levaindeg från boken "Surdegsbröd" av Martin "Pain de Martin" Johansson. Levainbröd är i vanliga fall oftast avlånga limpor, men idag vevar jag ihop lite småfralla istället
Vi ses imorgon för att kolla av hur surdegarna mår och förhoppningsvis blir det bak. Först och främst vill jag bara meddela att temaveckan på bloggen kommer bli "Amerikanska bakverk" som Ni röstat fram
Wienerbröd avsurdeg. Skär smöret i bitar och lägg den mellan två ark av bakplåtspapper. Jag matar min surdeg varje morgon och ibland är det roligt att baka annat än bröd på surdeg
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.