Jag bjöd mina tjejkompisar på en god och enkel pastagratäng i lördags. Men passar först på att njuta av tystheten och lugnet med lite tända ljus, en kopp te och en frukostmacka
Fyllningen blev italieninspirerad med salsiccia, spetskål ochspenat. Inget pajskal med bönor eller kikärtor den här gången, utan med sesammjöl och mandelmjöl
4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallrökt lax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
Den här goda pastagratängen såg dagens ljus när jag fått lite för mycket kokt pasta över. Jag hade dessutom räkor över efter midsommarfirandet, och tillsammans medbladspenat från frysen och en god kryddblandning från Krusmyntagården blev det en riktig festrätt mitt på blanka vardan
4 1 butternutpumpa (à ca 1,2 kg) 3 msk olivolja 2 tsk torkad rosmarin 1 tsk flingsalt 1/2 tsk svartpeppar 250 g pasta t ex penne 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 200 g babyspenat 250 g mascarpone 150 g fetaost 3 dl finriven parmesanost 2 krm chiliflakes 1 dl panko Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag valde en italiensk kryddblandning från Urtekram den här gången. Eftersom salsiccian redan är kryddad med örter och vitlök är det bäst att ta de lite försiktigt med kryddningen
Men lite "vuxen" i alla fall, medricottaochspenat bland annat. Spagettiblandning i botten av en form, fyllning med bacon, champinjoner, lök och tomat och sedan ett lager spagettiblandning till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.