Chokladbiskvier 200 g mald sötmandel4 st mald bittermandel3 1/4 dl florsocker 3 st äggvitor Smörkräm3/4 dl socker3/4 dl vatten3 äggulor150 g smör1 msk kakao Glasyr75 g mörk blockchoklad1 msk olja Gör så härBlanda ingredienserna till bottnarnaGör små bollar och platta ut dem något på bakplåtspapperGrädda i 12-15 min i 175-200 graderLåt svalna Koka socker och vatten till smörkräm under omrörning till en simmig lag ca 10 minVispa i äggulorna Låt svalna När lagen svalnat rör i smör och kakaoBred smörkrämen på bottnarnaLåt stelna i frysen Smält blockchokladen till glasyren i vattenbadRör ner i oljanDoppa överdelen på kakorna i chokladenLåt stelna 200 g mald sötmandel
Denna super goda chokladtårta består av ett saftigt Devil's food cake chokladbotten, två lager med hallongrädde och chokladfyllning och en Dark chocolate fudge frosting
Pavlova är bara så gott, detta är min första jag gör. Jag gjorde en botten i går med ett recept jag hittade men det blev bara pannkaka av det så jag fick göra en ny idag med ett annat recept som blev superbra
I Skåne kom vintern tillbaka med snö, blåst och minusgrader just när våren verkade vara på intåg. Lite snopet kanske, men vad passar bättre än en kladdkaka med jordgubbar som får tankarna att vandra till sol och värme
Jag bjöd mina fina kollegor på denna kaka förra veckan och den gjorde succé. God morgon. Sugna på att baka något gott till lördagsfikat idag eller kanske till dessert ikväll
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Förra året gjorde jag en hallonpannacotta som var ooootrooooligt god. I år kommer jag att göra den igen för att det är en sån klockren nyårsdessert och för att jag redan nu dreglar när jag tänker på den