Mina favoriter

Mina favoriter

  • 14 Recept
Mina favoriter
Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier 200 g mald sötmandel4 st mald bittermandel3 1/4 dl florsocker 3 st äggvitor  Smörkräm3/4 dl socker3/4 dl vatten3 äggulor150 g smör1 msk kakao  Glasyr75 g mörk blockchoklad1 msk olja  Gör så härBlanda ingredienserna till bottnarnaGör små bollar och platta ut dem något på bakplåtspapperGrädda i 12-15 min i 175-200 graderLåt svalna Koka socker och vatten till smörkräm under omrörning till en simmig lag ca 10 minVispa i äggulorna Låt svalna När lagen svalnat rör i smör och kakaoBred smörkrämen på bottnarnaLåt stelna i frysen Smält blockchokladen till glasyren i vattenbadRör ner i oljanDoppa överdelen på kakorna i chokladenLåt stelna 200 g mald sötmandel
PAVLOVA MED LEMONCURD

PAVLOVA MED LEMONCURD

Pavlova är bara så gott, detta är min första jag gör. Jag gjorde en botten i går med ett recept jag hittade men det blev bara pannkaka av det så jag fick göra en ny idag med ett annat recept som blev superbra

Nougatparfait dulce de leche

Jag har hört att det finns fler sätt att koka kondenserad mjölk till kola, men jag vet bara det här sättet
Kladdkaka de luxe med dulce de leche

Kladdkaka de luxe med dulce de leche

Hej måndag. Här har helgen gått i ett med bland annat kalasför den äldste. Eftersom han inte tycker om vanlig tårta,
Med längtan efter sommaren

Med längtan efter sommaren

I Skåne kom vintern tillbaka med snö, blåst och minusgrader just när våren verkade vara på intåg. Lite snopet kanske, men vad passar bättre än en kladdkaka med jordgubbar som får tankarna att vandra till sol och värme
Chokladkolapaj

Chokladkolapaj

Som ni säkert har förstått vid det här laget, gillar jag god mat som är lätt, snabb och enkel att tillaga
Kola- och chokladpaj

Kola- och chokladpaj

Botten. Smält smöret. Blanda kexsmulor, flor med chokladsmak och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant
Nyårsdessert choklad

Nyårsdessert choklad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Nyårsdessert

Nyårsdessert

Förra året gjorde jag en hallonpannacotta som var ooootrooooligt god. I år kommer jag att göra den igen för att det är en sån klockren nyårsdessert och för att jag redan nu dreglar när jag tänker på den