Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit ochmörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Häll upp och servera genast. 130 g mörk choklad, 70 %. 1130 g mörk choklad, 70 % 130 g mjölkchoklad, 40 % 3 dl vispgrädde 60 g smör, rumsvarmt 8 dl mjölk, 3 %Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer. Blanda in mjölken, när mjölken är varmare än 40 grader så behåller man alla kakaofettpartiklar flytande och kan fortsätta emulsionen
Mörkchokladmousse (förbereds helst dagen innan). Hacka den mörka chokladen och koka upp grädden. Koka upp grädde och socker och dra av det från plattan
Lägg hackad mörk choklad i den ena delen och rör runt. Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet. Fördela smeten i fyra glas, skålar eller dylikt och ställ in i kylen
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Rör ner florsocker, kaffe och äggulan. Toppa med grädde, hallon och krossad daim. 185 g mörk eller ljus choklad. Fördela moussen i 4 st glas och ställ in i kylen i ca 1 timme. 185 g mörk eller ljus choklad
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. chokladmousse,. Detta för mig mina kära läsare är höst på ett tårtfat med kraftiga mustiga smaker och kombinationen med fräscha hallon är klassisk och rent fantastisk
Nyårsaftons dessert blev en chokladmousse av vit choklad och mjölkchoklad. Vit chokladmousse. Gör först den vita moussen enligt nedan och häll den i glasen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.