Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
I det här receptet tillagas köttetmed lime, vilket ger en härligt frisk smak. Den här gången blev det en kubansk variant med lime där jag använde fläskkarrén från min veckohandling
Det här med att steka kött är inte alltid helt enkelt. Tänk bara på att fläsk och kyckling ska vara genomstekta, medans nöt, vilt osv inte behöver vara det alls
Hacka lök och paprika, blanda medköttet och lägg sedan i en ugnsform eller en gjutjärnsgryta. Det finns en precis likadan variant med kyckling, recept hittar du HÄR
Blanda ihop det medköttet och låt marinera över natten (iallafall minst tre timmar). För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.