God morgon ☀️. Pannkakor går att variera i det oändliga och det är därför jag aldrig tröttnar på det och äter det varje lördag Som vanlig hittar du receptet nedan
Här kommer receptet på den goda marmeladen som jag gjorde till mina julkorgar och gav bort i jul. Denna marmelad kanske kan vara ett tips till ostbrickan på nyårsafton
Antal. En liten burkIngredienser. ca 450 - 500 g äpple, skalat och delat ned i mindre bitar1 ½ dl strösocker½ dl vatten0,25 dl citronsaft2 st citronskivor1 kanelstång50 g tranbär, grovt hackade1 tsk vaniljsockerArbetsbeskrivning
På hösten får jag ett oemotståndligt begär att konservera saker. Jag fick med mig en påse med fina äpplen senaste gången jag var hemma hos föräldrarna och kokade en god äppelmarmelad på dem
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Uppäckte att fryst torskrygg är en riktig höjdare, stek gärna på den i pannan med smör och låt den baka sakta i ugnen tills den blir klar, blir fint fint
Koka pastan i lättsaltat vatten efter anvisningarna på förpackningen. Kyl ner i kallt vatten. Blanda samman ingredienserna till pastasalladen i en skål och smaka av med salt och peppar
Efter helgens onyttigheter håller jag mig till sallader i alla dess former. Fullkornspasta med tonfisk, paprika, lök, tomat, finkrisp salladsmix från Ica, citron, olivolja, salt & peppar och toppad med Rhode Island och keso