Lägg de smörstektakantarellernaovanpå och toppa med picklade lingon. De sötsyrliga lingonen tillsammans med de smörstektakantarellerna blev en väldigt bra kombo
Höstig grynotto medsmörstektakantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg medsmörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
Skala löken och stek dem hela i smör påmedelvärme. Jag valde att steka allt i pannan och var noga med att ösa ordentligt med smör över torsken under stekningen
Stek små hela kantareller och strö över den färdiga soppan. Hacka svampen grovt, stek tillsammans med löken i smör tills vätskan kokat in och svampen fått lite färg
smörstektakantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist. Detta skogens gula guld som smakar så underbart i stuvningar, pajer och smörstekt på rostat bröd…
Borsta och dela kantarellerna i fyra delar, skär av några mm på foten och lägg i torr het panna. Anrätta potatisen enligt mitt recept på råstekt potatis med lök
Lägg den färdigstekta sparrisen på skinkan och toppa med parmesan och pinjenötter. Bland annat bjöd vi på den här goda sparrisrätten, som bestod av nyskördad och smörstekt sparris, parmaskinka, torrostade pinjenötter och riven parmesanost
Servera den smörstekta svampen på en bit rostat/stekt bröd. Semsterlunket börjar infinna sig och vi njuter verkligen av solen och värmen som är på besök
Garnera med persilja. Låt sedan svampen fräsa på svag värme utan lock tills vätskan kokat in. Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld
Pumpamoset är helt suveränt gott, ett bra alternativ för dig som håller påmed GI eller LCHF. Lägg allt i en skål och mixa med en stavmixer eller matberedare, det går bra att värma det försiktigt i en kastrull under omrörning, strö pumpakärnor över vid servering
Krydda med salt och peppar. 4 dl färska gula kantareller. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.