Idag började jag dagen med en härlig och välbehövlig sovmorgon. Det blir med andra ord ett kvällspass tillsammans med min fina vän Maria och det är alltid roligt
Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter. Den första är någon sorts barndomsminne av plommonspäckad karré med äppelmos
Ville göra något extra med löken så svängde ihop detta. av med maizena. Smaka av med salt och peppar. Ville göra något extra med löken så svängde ihop detta
Ni får nöja er med receptet. Då blir steken givetvis mör eftersom köttfibrerna bryts ner vid så hög innertemperatur, men med bieffekten att älgköttet får smaken av "lever"
Pensla dem med lite olja och krydda upp smaken med lite salt, svartpeppar samt timjan. Skär upp köttet och servera med grillade tomater, persiljesmör samt en sallad
Det här receptet har jag fått av en annan sillfantast. Ted Karlberg är en entusiast för att bevara sillen som en del av vår kultur och har bland annat skrivit boken "Sill, ett litet inlägg om inläggningar"
Ta fram steken ur frysen och lägg den i en fryspåse eller annan påse med lite tjockare plast. Häll lite olja i botten av en ugnsform och ställ steken i formen tillsammans med lök, morot och färsk timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.