Pure eller mos är nog mitt favorit tillbehör. Finns så många varianter att man aldrig kan tröttna. Första gången jag testade på kroärtskocka och det är nog nära att konkurrera med min favorit jordärtskockan
1 finhackad gul lök100-250 gr champinjoner ( är säkert fantastiskt gott med kantareller också)2 pressade vitlöksklyftor ( jag hade slut, och det var jättegott utan)500 gr viltfärs, älg/hjort1/2 tsk torkad timjan6 krossade enbär2 tsk dijonsenap2 krm salt1 krm svartpeppar1 grönsaksbuljongtärning1 msk mjöl1 dl grädde3 dl vattenStek lök o champinjoner och ev vitlök i smör i några minuter
Rybsmasserad grönkål med gojibär som bas, toppad med tunnskivad zucchini, tomathack, snabbstekt basilikatofu, färskad basilikablad, smulad får-fetaost, krispiga alfa alfa-groddar, pumpakärnor och havrekex med en delikat hemgjord kronärtskockspuré från gårdagens fredagsplock
Kyckling med smak av citron och timjan samt grönsaker med fetaostsås. Jag stekte upp champinjoner, rödlök, purjolök, paprika, fänkål, sockerärtor, sparris och zucchini i lite smör och kryddade med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.