Dagens recept är en snabblagad kycklingwokmed grönsaker och äggnudlar. I med köttet och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker
Stek kycklingen för sig, och krydda med salt och peppar. Hur som helst, tyckte att det va supergott, så bestämde mig för att testa göra någon rätt med det
Kycklingwok är något som jag gör rätt så ofta men mest på på vintern faktiskt. Jag brukar alltid börja med att fräsa kycklingen ihop med hackad vitlök och hackad chilipeppar och någon tesked röd currypasta sedan tar jag upp kycklingen och wokar grönsakerna, några i taget (sockerärtor och haricot verts läggs i allra sist)
Man vill ha något tillbehör till sin kycklingwok som suger upp den goda såsen. Bryn kycklingen i kokosolja tillsammans med currypastan och hackad ingefära, gärna i en riktig wok
Om du hör till dem som har svårt att klara av broccoli med tuggmotstånd, föreslår jag att du först förväller den några minuter, och sedan spolar av den i kallt vatten
Stuvad grönkål görs enkelt genom att fräsa på grönkålen, slå på grädde och en grönsaksbuljongtärning och sen reda av med philadephia och smaka av med salt och peppar
Blanda med soja och vatten så får du en sk stirfrysås. Kan även serveras med ris eller nudlar. Klipp de soltorkade tomaterna, finhacka chilin, pressa vitlöken, skala och riv ingefäran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.