Blev det någon kladdkaka på kladdkakans dag i onsdags. Jag är inte så mycket för att hålla mig till speciella dagar utan njöt av en enormt god kladdkaka igår kväll istället
Åh, jag har hittat en jättegod kladdkaka i detta receptet. Den blev verkligen perfekt kladdig och seg. En jättegod smak kom också fram genom att smöret bryntes lite till skillnad från att bara låta det smälta
En havrekaka som är alldeles seg och frasig har vi här och dessutom laktosfri. trodde jag (. ). Kom på innan jag skulle servera dessa att jag visst använt vanlig grädde i…hahaha
Nu kommer ett litet tips inför helgen då de flesta av oss har lite mer tid att stå i köket. Vill du överraska med nybakt bröd som inte tar alltför lång tid
Ja, helt fantastiskt blev det, riktigt roligt när ett recept fungerar på första försöket. Brödälskare som jag är har svårt att hejda mig när det finns färskt bröd
Varför inte slänga in lite choklad när det är fredag Det gör vi. En stor kladdkaka kommer lastat. Käckt att baka kladdkaka i långpanna ibland när det behövs mycket
Chokladtårta. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna
Trots att jag ogillar choklad kan en snygg chokladkaka ändå fresta. Kanske inte så mycket smaklökarna som det estetiska i en perfekt och vacker bit chokladtårta eller tryffel
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg ut smördegsplattorna på en ugnsplåt med bakpapper. Skala och finhacka äpplet i små bitar och rör ihop med muscovadasockret och creme fraichen
Jag gjorde super smarriga chokladmuffins här om dagen, de blev oxå väldigt fina, tycker jag =). Det var verkligen länge sedan nu som jag gjorde "vanliga" muffins
Daim är ju supergott och ännu godare blir det ju om man kombinerar den på en kaka med smarrig glasyr, men räknar man kalorier ska man nog hålla sig borta ifrån denna eftersom den är en riktig kaloribomb
Nu är rabarberna som finast. Då måste man använda dom i en kaka, eller hur. Chokladplattorna köper jag i Danmark (smörgåspålägg), men det går bra att hyvla choklad över kakan också
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar