Recept Krämig Butternutsoppa. butternut. Självklart med min absoluta favoritpumpa. Ikväll efter en vabbande dag i regn kände jag att det enda rätta var att göra en riktigt mustig soppa till middag
Jag älskar pumpa, jag älskar asiatiska smaker och jag älskar soppor – en soppa på pumpa med smak av citrongräs, chili och lime eller citron kan ju inte bli fel
Butternutpumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter
Fräs butternut squash, morot, lök, äpple och chilin i smör. När man då inhandlar en pumpa till två personer så räcker den till lite olika saker, på tarten i inlägget före så hade vi en fjärdedel tärnad pumpa och till den här ljuvliga soppan ytterligare en fjärdedel
Recept för en krämig pumpasoppa blir allt mer eftertrakt soppans framgång beror naturligtvis på kvaliteten av vattnet som används för att förbereda soppan
I fredags gjorde jag en riktigt god soppa på butternut squash, men jag hann aldrig fotografera den, så nu lånade jag en bild från Martha Stewarts sida, där hon visar hur man skall skära butternut squash
Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar. fräs upp finhackad ingefära tillsammans med pumpan. när pumpan börjar bli mjuk tillsätt kokande vatten och buljong
Toppa med pumpafrön. Soppa på butternutsquash, morötter och sötpotatis. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt småkoka tills butternutsquashen, morötterna och sötpotatisen är mjuka
Låt koka tills pumpan blivit mjuk nog att mixas. Kombon butternut squash och rostad majs kommer från VeganYumYum, som för övrigt är en underbar receptbank
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.