Fläskfilé är väl kanske inte det mest spännande köttet att tillaga men jag återkommer ändå gärna till det, både till vardag och lite festligare tillfällen
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Här kommer en enkel men god fiskrätt med sting. Laxgratäng med chili. Så här gjorde vi. 500 gr Laxfilé5 dl Cremefraiche2 msk Sambal OelekParmesanost1 kg Potatis1 dl Mjölk1 SmörklickSalt & PepparSkala och koka potatisen, gör en potatismos av potatis, mjölk och en smörklick, smaka av med salt och peppar, tillsätt gärna lite riven parmesanost