”Det här är frukostbrödens svar på Caroline af Ugglas sångskola, alla kan baka dem”, så säger Martin Johansson om sina kalljästa frukostbullar och jag kan inget annat än att hålla med honom
Jag gick bananas på bokrean på nätet. Köpte kokböcker (nähä. ). En bok som inte var på rea dock men som fick slinka med i varukorgen var Martin Johanssons 'Enklare Bröd'
Och mina första bak var garanterat inte så lyckade. Kommer inte riktigt ihåg hur det började. Tror det var flickvännen som hade ett recept på ”Det enkla vita” ett ljust vetebröd som smakade som surdegsbröd även om det var bakat med jäst
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Jag vet inte hur det är med er men jag älskar långjäst/nattjäst/kalljäst bröd. De är så enkla och smidiga att göra men framförallt smakar de SÅ mycket godare än vanligt bröd man bakar
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Mina långtida surdegsbröden som blev stora och jättefina. Så här ser dom då ut. Ser dock lite för mörka ut på bilden men i verkligheten har dom en underbart perfekt färg
Blev ett mörkt glutenfritt bröd också förra helgen. Det här tyckte jag var såå gott att jag bra kan göra det åt hemmafolket trots att det är glutenfritt, alltså rekommenderar verkligen det här receptet
Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar