Eftersom jag aldrig kokatlingonsylt tidigare tog jag den gamla trotjänaren Vår kokbok till hjälp, Sveriges mest sålda kokbok och tydligen, om man ska tro bokförlaget, den enda kokbok man behöver
Koka ca 10 minuter och häll sedan ner spenaten. Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Koka upp lättsaltat vatten med lite citronsaft, sockret och en klick smör eller olja. Låt sparrisen sjuda (inte koka) i 10 -15 minuter för vit sparris och 510 minuter för grön sparris, beroende på vilket tuggmotstånd som önskas
Lingonsylt, som gärna får vara lite syrlig enligt min smak, går utmärkt att koka utan socker. Även om man kokar sylt med en hel del socker och det därmed inte är särskilt nyttigt så är det ändå en ren produkt som man vet vad den innehåller
Koka ca 10 minuter och häll sedan ner spenaten. Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Att koka skinka är inte svårt alls och kräver bara ett fåtal ingredienser. Koka skinka i gryta. Låt vattnet koka upp, skumma av och låt sedan skinkan sjuda under lock tills termometern visa på 70 grader
Gör små kringlor av degen och släpp ner i en kastrull med kokande vatten. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)
Jag har faktiskt aldrig kokatlingonsylt förut. Vilket beror på att jag helt enkelt inte gillar att gå i skogen och plocka bär och därför aldrig haft några lingon att koka sylt på
Koka upp och låt sjuda några minuter. Fläskkotletter i krämig tomatsås. Stek kotletterna i olivolja på båda sidor i en stor stek panna (stek dem i omgångar), salta och peppra
Eftersom jag aldrig kokat musslor tidigare var Linda och henne familj med och fixade middagen. Lite pill var det allt men sen doftade det ljuvligt när vi gjorde ”röran” de skulle koka i, vitlök, persilja osv
Börja med att koka upp lagen. Koka under lock i c. Koka vatten, salt, socker och porter i 10 minuter. Koka 6-8 kräftor åt gången i den häftigt kokande kräftlagen
Här kommer ett recept på en mycket enkel och god lingonsylt. =)Lingonsylt. 1 liter frysta lingon1 dl vatten3 dl sockerBlanda allt i en kastrull och låt koka i 15 minuter. Detta blir en ganska så lös lingonsylt, vill man ha den mera geleig så kan man låta lingonen koka i vattnet ca 10 minuter, tag kastrullen från spisen skumma av och häll därefter i sockret litet i taget och rör om tills sockret har löst sig
Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer. Jag måste erkänna att detta var riktigt jobbigt som förstagångshummerkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.