De senaste dagarna har min frukost bestått av lite olika kombinationer av lingongrova, rågbröd och/eller fullkornsknäcke på surdeg med mjukost och en hand nötter till efterrätt
Kolasåsen tillsammans medjordnötsfrostingen gör att det smakar snickers. Jag gjorde denna kaka förra veckan när min syster med familj kom på besök och jag måste väl erkänna att den blev en aning för kladdig då, men jag lovar att den grymt god
Hacka chokladen grovt och kör den sen i matberedaren tillsammans med nötterna. Jordnötsfrosting. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget
Häll i en bunke och blanda i äggen (ett i taget) och vispa med en elvisp. Chokladkaka medjordnötsfrosting, 12 bitar (den är mäktig). chokladkaka med jordnötssmör, crunchy, jordnötsfrosting, jordnötssmör 120 g smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på låg värme. Rör i sockret, vaniljsockret, saltet och äggen. Blanda mjölet och bikarbonatet och vände ner det i smeten
Chokladbollsröra med varm banan/jordnötsfrosting (1 person). Mixa 1 1/2 dl keso till en slät smet med stavmixer (alternativt kan man nog använda kvarg istället så slipper man mixa). Rör i 3/4 dl fiberhavregryn/vanliga havregryn, 2 msk kakao, 1 msk kaffe, 3 msk kokosflingor, 1/2 mosad banan, 2 krm vaniljpulver och söta slutligen med honung eller agave efter smak (bananen kan man skippa och ha mer honung/agave i istället). Frostingen gjorde jag genom att mosa andra halvan av bananen med en rejäl sked jordnötssmör, in i micron på högsta effekt i ca 20-30 sek så att den blev varm och la sedan som ett lager på chokladbollsröran
Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med te. Måste erkänna att jag var en aning skeptisk till jordnötsfrosting från början men kan ju säga att jag hade helt fel
Mixa ihop ingredienserna till muffinsen med en stavmixer. Näringsvärde per muffins (med frosting). 2 minuters Banan & kanelmuffins med vanilj och jordnötsfrosting5 st
Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med te. Måste erkänna att jag var en aning skeptisk till jordnötsfrosting från början men kan ju säga att jag hade helt fel
Skala bananerna och mosa dem med en gaffel. Blanda mjölet med bakpulver, kanel och vaniljsocker. Vispa ihop alla ingredienser och fyll smeten i en spritspåse med tyll
• Tillsätt nu florsocker & kör ett par minuter med elvispen så den blir fin & fluffig. • Ta en plåt, placera ut 13 st formar & fyll formarna till 2/3 med smet
Fyll ena sidan av en spritspåse med chokladfrostingen och andra sidan medjordnötsfrostingen. Denna fina kombination används ofta i mitt kök, till exempel är jordnötssmör med skivad banan mitt standardpålägg på riskakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.