Lägg ¾ av kålen i botten av lergrytan. Blanda samman vätskan med ströbröd, låt svälla ca 10 min. Lägg sedan i köttfärs och ägg och blanda ihop, krydda med salt och peppar
Lägg lergrytan i blöt. Smörj in lergrytans nederdel med olja och lägg i lergrytan. olja till lergrytan. Ta av locket på lergrytan och sänk värmen till 200 grader
Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
Varva potatis, lök , grönsaker och kryddor i lergrytan. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 munuter. Ta ut och ställ lergrytan på ett underlag och låt vila ca 10 minuter
Lägg bullarna i lergryta (som fått ligga i blöt) efter hand. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inte minst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader och blötlägg lergrytan 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och blötlägg lergrytan 20 minuter
Hacka de gula lökarna och lägg de i botten på lergrytan. Blötlägg lergrytan i minst 15 minuter. Blanda alla ingredienser till såsen, och låt dra minst 30 minuter