Smaka av med lite salt & peppar. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar. Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt
ja, det finns nog många användningsområden där det passar med en go' äppelchutney. Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Förvara chutneyn i burk med lock i kylskåp. Dessutom gjorde alltid mormor äppelchutney. Chutney på äpplen är någonting som jag har funderat på att pröva i flera år, utan att komma till skott
Fräs äpple och lök i en gryta med olja utan att det får färg. Eftersom vi har en hel del äpplen att ta hand om gjorde jag en dubbel sats av äppelchutneyreceptet som följer
Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök
Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Jag har haft en riktig äppelhelg med tillagning av mos, paj, kräm och chutney. ) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken
När livet ger dig äpplen, gör en äppelchutney (eller möjligtvis en äppelkaka) resonerade Håkan förra helgen, när han såg den stora påsen med äpplen vi fått hemlevererade av frugans arbetskamrat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.