Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp och skumma med en slev. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Vardagsmat på gång till matlådan och vi snackar grekiskt och husmanskost i en härlig kombination. Tittar just nu på ”Hela Sverige Bakar” samtidigt som jag lyssnar med ett halvt öra på SVTs sändning från USA-valet
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
När maten är i ugnen görs tzatzikin, skala och kärna ur en halv gurka, riv den och pressa ut saften (jag brukar bara ”knåda” med händerna, men man kan ju låta det droppa av via ett kaffefilter också
Såklart serverades den grekiskapyttipannan tillsammans med en grekisk tzatziki och ett glas vin. Med lite enkla förberedelser stod middagen snart på bordet idag
Dagen efter en mycket bra heldag med inspiration, matlagning, planering, diskussion, nystartspepp, havsbris och sedan mer mat, dryck, badtunna, stjärnhimmel och avslutningsvis lite för lite sömn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.