Riv rödbetorna på den grövre sidan på ditt rivgärn, häll ner de rivna rödbetorna, klipp dadlarna i småbitar, häll ner mandelmjölet, vaniljen, kardemumman, kanelen, kokosoljan, äggen russinen och mandelmjölken i en bunke
Jag använde dyra, stora medjool-dadlar denna gång, men det går säkert lika bra med "billiga" i ask. Originalreceptet kommer från Coops medlemstidning "Mersmak", men jag har som vanligt ändrat lite i det
Dessa produkter använde jag för att göra mitt sockerfria chokladgodis med nötter och torkade bär (förutom kokosflingorna och rålakritspulvret, där ångrade jag mig i sista sekunden)
Det firade jag på min nya blogg LCHF Made in Sweden med att bjuda på ett läskande glas iste med mynta, naturligtvis helt utan socker eller sötningsmedel
Ta fram en bunke och klipp dina dadlar till små bitar och häll ner dem i bunken. Får jag lov att bjuda på hallonmuffins utan vetemjöl, socker och mjölk
Blåbär och hallonpajskaka medkardemumma. Jag har smakat och bakat många pajer genom åren, men det slutar nästan alltid med att jag återkommer till denna bärpaj
Om jag hade en sån i min ägo skulle jag baka mina favorit-långpannekaka med blåbär ochkardemummakrisp som jag sen skulle njuta av en bit ute i solen med en god kopp te
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Blanda de torra ingredienserna o varva ner i smeten tillsammans med mjölken o kaffet. Jag har bakat kardemummaoch kaffekaka från min fina bok Vinterns söta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.