Skala och hacka löken mycket fint. Godast till den här rätten är egentligen schalottenlök, som är små litet toppiga lökar med mycket fin, mild och aromatisk smak
Ostskivor som fyllning ger en fin smak åt färsen. DAGENS RECEPT 15-03-22. 1 finstrimlad purjolök. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. 1 ägg 1 finstrimlad purjolök
Strö över en aning finriven choklad eller kakaopulver. DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta
DAGENS RECEPT 14-07-22. VEGETARISK MOUSSAKA. Moussaka är en grekisk rätt som innehåller hackat kött och flera sorters grönsaker, som varvas i en eldfast form och täcks med ostsås
Bröa formen med kokos i stället för med ströbröd, så får kakan en fin yta. DAGENS RECEPT 15-02-24MJUK KOKOSKAKADen här kakan får en god, spännande smak av riven kokos. Häll smeten i formen och grädda kakan i ugn vid 175 grader ca 55 minuter eller tills den pöst upp, fått fin färg och verkar genomgräddad
Du kan fylla ruladerna med t ex finhackad, smörfräst svampelleransjovisfiléer och finhackad rå lökellerfinhackade rödbetor, finhackad gul lök och litet kaprisellerfinhackad persilja, dill och gräslökellerfinhackade katrinplommon som fått svälla i litet vatten och finhackade råa äpplenellerskivade oliver, råriven gul lök och krossad vitlökellerfinhackade tomater och finhackad gurkaellersenap och baconstrimlor
Lägg fettet i den varma pannan och låt det bli vackert brynt- lägga i köttskivorna och anpassa värmen så att köttet inte bränns- aldrig lägga för mycket kött i stekpannan på en gång, då blir den avkyld och du får svårare att få den fina, brynta ytan på köttet- bryna köttet först på ena sidan, vända det och bryna på andra sidan- krydda efter bryningen- vispa ur stekpannan med litet vätska (vatten eller buljong) till en god sky som du smaksätter med litet kryddor och ev silarTips och idéer
Du kan också blanda i finhackad grönkål eller spenat (bägge frysta och lätt tinade). Smaksätt då gärna med litet riven muskot eller finhackad gul lök eller purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.