Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Smaka av med svartpeppar och lite anjovisspad. Gubbröra, ca 8 bufféportioner. Blanda 125 g hackad anjovis, 3 hackade hårdkokta ägg och 1 dl hackad dill. Blanda i en bunke 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl linfrön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl olivolja och en nypa salt
Skala och tärna sedan potatisen. Blanda ägg, potatis, kokt krabbkött, majjo och gräddfil till en röra. Koka ägg ca 6 1/2 minut, skala och hacka äggen. Ta ut 12 rundlar från brödskivorna, stek snittarna i smör, toppa med röran och garnera med bitar av lök och gräslök. ”100 fingerfood” är skriven av Sebastian Schauermann och ges ut av Massolit förlag
Vispa äggula med dijonsenap och citronsaft. Smaka upp med citronskal, salt och peppar. Koka skivorna mjuka i saltat vatten, häll av vattnet och kyl ner potatisen
Kvällens goda innan maten blev gubbröra på ett gott örtknäcke och ett glas Efes öl. Blanda alla ingredienser och ställ i kylen en stund så den får sätta sig
Skala potatis och lök - skär dessa i tunna strimlor. Häll över ansjovisspad och grädde. Smörj en ugnssäker form ca 25x30cmVarva potatis, lök och ansjovis i formen - avsluta med potatis överst
Även om vi har en vecka kvar att jobba innan fyra lediga veckor väntar på oss så känns det slappt och skönt inombords och det tackar vi delvis denna matiga och krämiga gubbröra för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.