Grillad hamburgare med tillbehör och hembakat hamburgerbröd
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Hamburgare
  • 500 g fläskfärs
  • 300 g hjortfärs
  • 1 msk torkat lökpulver
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 cl vodka
  • ½ tsk rökarom, finns på flaska och heter smoked liquid
  • ½ msk salt
  • 1 nypa socker
  • 1 tsk worcestershiresås
  • Blanda samman alla ingredienser i en skål.
  • Forma färsen till biffar och stek eller grilla, gör dom så platta som möjligt eftersom de gärna krymper samman och blir höga när du steker på dom.
  • Glutenfria hamburgerbröd
  • 2 ägg 2 dl yoghurt, den turkiska eller ryska varianten
  • 3 msk smält smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ dl solrosfrön
  •  
  • Pensla med
  • 1 uppvispat ägg
  • sesamfrön
  • Blanda samman mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, solrosfrön och salt.
  • Sikta ner bakpulvret och blanda samman.
  • Vispa äggen med en elvisp några minuter så de blir luftiga och fluffiga.
  • Blanda ner yoghurt och smält smör i äggen.
  • Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda ordentligt.
  • Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter innan du rullar bullar och plattar till dom så de ser ut som hamburgerbröd. Fukta händerna med kallt vatten så fastnar inte degen så lätt.
  • Lägg hamburgerbröden på bakplåtspapper och pensla med det uppvispade ägget och strö på sesamfröna. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 15 minuter
  • Bönröra
  • 1 lök, röd eller gul fint hackad
  • 3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 burk kidneybönor
  • 1½ dl vatten
  • ½ lime, saften
  • 2 tsk mald spiskummin
  • Fräs löken mjuk i olja och smör utan att den tar färg, tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra 10 minuter Mixa samman allt grovt med en stavmixer, låt det inte bli en alldeles för slät röra.
  • Klart!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.