Men först är det dags för ytterligare en kopp te - så klart. Det var när vi var med jobbet i Brändön och lagade mat med deras kock som han sa att han nästan alltid tillagar oxfilé så här
Oxfilén. Dela lökarna på mitten. Slå på vinet och låt det koka in till hälften. Lägg tomaterna och bladperiljan ovanpå potatisbädden, placera filéskivorna ovanpå och ringla över smörsåsen
DelaFacebookTwitterE-postGillaGilla Laddar. Värm under tiden grönsakerna i ugnen, skiva upp oxfilén i centimetertjocka skivor och lägg köttet på toppen av grönsakerna
Putsa oxfilén och bind upp den så att den blir jämntjock. Lägg skivorna i en liten kastrull med oljan och värm upp tillsammans, då blir det lättare att hålla koll på värmen och få ett perfekt resultat
Putsa oxfilén. Vet inte om det finns någon officiell lista på vilka dessa är, men för mig är det Bearnaisesås, Gräddsås, Béchamelsås och rödvinssås (glömde jag någon
-. -. F. ö. r. e. n. t. i. d. s. a. f. c. k. j. g. m. l. ä. u. å. o. V. p. v. ,. B. G. é. h. (. ). S. b. H. A. R. I. 6. 0. 8. C. è. 1. M. P. x. 2. 5. 4. 3. y. ½. L. T. K. U. Ä. g r. d l
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
8 1 1/2 kg oxfilé 2 tsk salt 3 krm peppar 1 msk olja 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Låt såsen koka på lägsta värme under omröring. Oxfilé. Koka dem sedan mjuka i ca 5 dl vatten, det tar ca 10-15 minuter. 5-2 timmar är såsen klar. 800 g oxfilé, 200 g/pers. 3-4 msk smör, till stekning. 300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade). 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade). 3-4 dl mjölk. Oxfilé800 g oxfilé, 200 g/pers 3-4 msk smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak). Murkelsås300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade) 3 msk smör 2 msk mjöl ca 3 dl spad från murklorna 2,5 dl vispgrädde 40 % 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade) 1 krm svartpeppar 0,5 krm paprikapulver 3-4 dl mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.