Vår Gåsamiddagsmeny ser ut så här. 1. Gåslevermousse10 pers3 gåslever1schalottenlök1 vitlök 1 msk konjak1 dl gräddesalt och pepparRensa levern från hinnor och senor och skär i mindre bitar. Äppelsås2 skalade och klyftat äpple1 dl vatten vatten1 msk vitvinsvinäger eller sherryvinäger1 msk farinsockerrosépepparKoka vinäger och socker tills sockret smält. 10 pers. 1 schalottenlök. 1 vitlök 1 msk konjak
Så, här får ni en något modifierad gåsamiddags-meny av mig dagen till ära. Idag hänger nog inte den religiösa betydelsen kvar alls vad jag skulle tro, men det är ju fortfarande ett ypperligt tillfälle att äta lite extra gott och ställa till med tre-rätters i alla fall
Sätt ugnen på 175 grader. Stek den i ca 2 1/2-3 timmar. Koka upp fettet på svag värme (1. Häll i skyn, portvinet, madeiran och kycklingbuljongen och låt såsen småkoka i ca 15 minuter. 1 gås. ca 3-4 kg. 1 apelsin. 1 kvist rosmarin. 1 kvist timjan. 1 citron. 4-5 dl sky från gåsen. 1 msk flytande kycklingbuljong. 1 msk svatvinbärsgelé. 1 dl madeira. 1 dl portvin. 1 schalottenlök. 1 msk maizena
Jag hade nästan glömt bort att jag spelade in filmer i början av året, men jag blev påmind av en läsare som undrade över om det kommer fler avsnitt (tack för remindern
chocolatechip-kakor. Det var ett tag sedan jag spelade in de tre första avsnitten av "I köket med Tasty Health" och det har tagit lite tid att få till filmerna (ljud, färg, klippning osv) precis som jag vill
Tidigare avsnitt. I avsnitt 3 av min och Elaines lilla serie där ni får följa med mig hem till henne lär vi oss att laga veganskt bacon. Avsnitt1 av serien där vi går igenom Elaines kylskåp hittar ni här, och avsnitt 2, där vi gör scrambled tofu hittar ni här. 1,5 msk liquid smoke. 1/2 tsk socker eller agavesirap (jag tycker att det ger en liten extra karamellisering som jag gillar). 1/2 dl rapsolja. 1Share on Tumblr. Jävligt Gott möter Elaine Eksvärd – Avsnitt 4 – Veganska Pannkakor. Jävligt Gott möter Elaine Eksvärd – Avsnitt 2 – Vegansk äggröra. Jävligt Gott möter Elaine Eksvärd – Avsnitt1 – Vad behöver du i ditt nya vegoskafferi. 1,5 msk liquid smoke. 1/2 tsk socker eller agavesirap (jag tycker att det ger en liten extra karamellisering som jag gillar). 1/2 dl rapsolja
Tiden bara flyger, och nu har det gått en vecka till vilket innebär att det är dags för ännu ett avsnitt av Jävligt God Sommar – Jävligt Gotts helt egna lilla youtube matlagningsprogram
En vecka går fort, och det är redan dags för avsnitt tre av Jävligt God Sommar. Ni hittar de andra avsnitten i serien, Tomatsallad och Fooled Pork, här
Och det fina vädret så nu blir det en lite kort promenad till i solen och sen ska jag göra en liten förrätt, öppna flaskan med mousserande och kanske även hinna med ett avsnitt av Grey´s före det är dags att kicka igång med middagen
Jag tröstar mig med inspelade avsnitt av One tree hill och lite glass. 400-500 g blomkål0,5 purjolök2 vitlöksklyftorsmör att steka i7 dl mjölk2,5 dl matlagningsgrädde1,5hönsbuljongtärning0,5-1 msk vitvinsvinägersalt, peppar4-6 skivor serranoskinka eller baconHacka purjolök och vitlök och fräs i lite smör i en gryta. Lägg den bara på ett bakplåtspapper på en plåt och torka den i ca 5 minuter i 175 grader. 400-500 g blomkål. 1,5 hönsbuljongtärning. 0,5-1 msk vitvinsvinägersalt, peppar
Efter en dag med lyckade middagsförsök och mindre lyckade bakförsök (jag öppnade ugnen och den fräna lukten av hårfärgningsmedel - jag skojar inte - mötte min näsa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.