Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Varvade med smält choklad och rostad kokos och sådär riktigt spröda men med en seg och härlig kärna
Och så var det äntligen februari. Vårat sedvanliga Thailandsresande som vi ägnat oss åt de senaste tio åren har fått ta en tillfällig paus och bytts istället ut mot Hongkong och Filippinerna
Maräng men kokosglass och lemon curd, foto. Maräng med kokosglass och lemon curd . och rivet skal. Vispa äggvita, citronsaft och ½ dl socker med elvisp till ett vitt skum
Kola och Hallonpaj toppad med maräng och färska hallon, en riktig hallondröm. Inspirationen fullkomligen blomstrar här som ni kanske märkt, jag fullkomligen älskar att stå i köket och förvunna in i min fena lilla kreativa värld
Jag lagade den för första gången förra helgen när vi hade några goda vänner över på middag, och jag blev väldigt positivt överaskad över smakerna, hur väl de passade ihop (för jag var lite skeptisk till kanelglass innan)
Gjorde en citron- ochchokladpaj, receptet hittade jag här. Härligt att se barnen leka och ha roligt, barnen har känt varandra hela livet och leker så bra tillsammans
Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
Mixa allt till krämen och häll upp på pajformen. Ingredienser till pajbotten2 dl blötlagda valnötter4 blötlagda aprikoser10 blötlagda russin2 msk hampafrön2 msk agave1 tsk vaniljpulver1/2 dl rå kakao1 tsk havssaltIngredienser till krämen2 dl färskt kokoskött1 citron, både skalet och juicen2 tsk vaniljpulver1 1/2 msk agave2 msk kokosoljaGör så härMixa allt till pajbotten och tryck ut i en form
Mamma lagade maten och vi stod för efterrätten som blev en banan ochchokladpaj. Blanda margarin, socker, mjöl och havregryn tills allt margarin är inarbetat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.