Ett gott hårttunnbröd som är gott som lite tilltugg innan maten eller som snacks. Första gången jag gjorde detta så slevade jag upp en stor klick i mitten men tunnbrödet blev alldeles för tjock
Bröd ska vara antingen supermjukt och färskt eller jättehårt enligt min mening. Förra året hängde jag med någon historiskt klädd dam på Skansen som bakade hårda tunnbröd
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Tunnbröd. Tunnbröd. De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Bröden är mjuka och lite sega vilket gör att de håller ihop bra även när de fylls med lite blötare fyllning
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.