Då var det klart - helt klart den godaste broccoligratäng jag någonsin ätit. Hacka purjolök, paprika och champinjoner och lägg sedan i det med baconet och kycklingen, pressa vitlöksklyftan över blandningen och låt allt steka en liten stund till
Hacka skinka och rör ner den i löken, tillsätt kasslerna och låt det hela brynas lite försiktigt. Servera med ris eller potatis, kokt eller varför inte pressad
Stek lök-svamp-färs och vitlök i matfettHäll sedan i chilisås-tomatpure-creme fraiche och soyaoch låt puttra i några minuterVispa i hop äggstanningen och riv ostenTag hälften av den rivna osten och strö i botten på det förgräddade pajskaletTa sedan köttfärs fyllningen och lägg över ostenTa sedan den resterande osten och strö överköttfärsfyllningenHäll sist på äggstanningen, grädda sedan i 200 grader20-30 minuter i mitten av ugnenLåt den vila några minuter innan du serverar denServera med en grönsallad, pajen blev super duper godSmaklig måltid
Idag har varit en riktigt underbar mys söndag med världens bästa gudson och hans mamma och pappa. Eftersom jag inte gjort någon mat själv idag får det bli en gammal goding med ett svårt namn
Alltså, hur himla gott är det inte med hemmagjorda köttbullar. Här gjorde också en gräddsås till som köttbullarna fick gotta sig i och serverade sen med kokt pasta
-) Fast inte en massa sås, det behövs inte när man har en krämig gratäng. Här på landet är det extra bra med mat som lagas i ugnen den här tiden på året
Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och sallad. Broccoligratängmedskinka och ostsås, 4 portioner500 g broccoli6 soltorkade tomater i olja200 g kallrökt el. lufttorkad skinka i skivorOstsås2 dl grädde (späd med lite mjölk om du använder vispgrädde)2 dl crème fraiche1-2 vitlöksklyftor2 dl riven lagrad ostsalt, pepparSätt ugnen på 225°C. Broccoligratängmedskinka och ostsås, 4 portioner
150 g rökt skinka eller kalkon. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g pasta 150 g rökt skinka eller kalkon 3 dl tomatsås 2½ dl Kelda® pastasås mild ost 1 dl Arla Köket® riven ost mager
Servera med tunna skivor skinka. Smaka av med salt och peppar. skinka. Ansa broccolin och dela i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten, tills de är nätt och jämt mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.