Ibland är det riktigt gott med en mustigköttgryta. Blanda löken medköttet. Jag har provat flera olika recept men det här slår ändå alla de andra med hästlängder
Såsenblirkrämigmed underbara smaker från alla kryddor, grönsaker och kött. När köttet är klart lyft ur det ur grytan, sila buljongen och koka samman med grädde eller mjölk till en god sås
Det här med att steka kött är intealltid helt enkelt. Tänk bara på att fläsk och kyckling ska vara genomstekta, medans nöt, vilt osv inte behöver vara det alls
Värm upp en stekpanna med oljan och vitlöken. Smaka av med salt. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter. 300 g kött. 400 g strimlade bambuskott. 1 liten salladslök. 1 klyfta vitlök
Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra mednötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och medkyckling, det är ju liksomsåsen som är grejen här…
Inte kul medtidsskillnaden. Eftersom man inte behöver försteka köttet något, såsentillagassamtidigt som köttet och allt går att förbereda så är det en perfekt bjudrätt när man är många
Så skönt att få komma i gång och beta av jobb ilugn och ro innan husets yngre tjejer vaknar. En perfekt sås till alla sorters kött och den är så användbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.