Förra lördagen inträffade denna lyckosamma händelse, inte nog med att jag fick uppleva ett av minafavoritköki Stockholm bakom kulisserna och i någon liten mån bidratill kvällens matlagning bakom kulisserna - dessutom var det primör & Rieslingweekend
Men detta rosé medsinfina bärsmak, höga syra och ändå milda smak passade faktisktriktigt bra, smakerna stärktes och det blev inte så mycket smakdöd som det brukar (kanske för att jag gjorde salladen på mycket citron och mindrevinäger)
citronsorbet gjord medsötningsmedel. Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt iolika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
bryn kycklingenibitarmed salt och peppar. bryn lök, paprika, svamp. Lägg kycklingblandning och grönsaksblandningi en ugnsfast form tillsammansmed mozzarella och basilika
Först ut är den här otroligtsaftiga och goda citron och mandelkakan som dessutom är glutenfri. Det blev lite semester från bloggen och receptskrivandet
Smörj en spring-formmedantingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor. Placera äggvitornai en stor bunke tillsammansmed hälften av agaven och vispatills de är styva men inte “torra”
Tänk bara på att ni måste ha lite tålamod medcitronkrämen. Mittfavoritställe på hela jorden Lite synd bara att Viktor och Martininte kan följa med och fira påsken med oss men med deras jobb så går de tyvärr inte
Började morgonen med att göra en stärkande och renande dryck. Jag har alltidcitroner och ingefära hemma och använder det i både matlagning och ismoothies
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.