Mina favoriter

Mina favoriter

  • 26 Recept
Mina favoriter
Katarinas lingonbröd

Katarinas lingonbröd

Jag har lite dille på att baka bikarbonat/bakpulversbröd ibland. De bröden är oftast så himla goda till typ brie
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

En sås som är mycket smidig att göra och dessutom supergod. Ingredienser. Höga mittbitar av oxfilé á 170 g/pers
Varma mackor med champinjonstuvning

Varma mackor med champinjonstuvning

På söndags kvällarna, när man vill ha något snabbt och lättlagat, brukar det nästan alltid bli varma mackor här hos oss
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Jag använde naturella jordnötter, mina egna torkade äppelringar och russin, men istället för det kan man ha torkade fikon, torkade aprikoser, hasselnötter, valnötter, cashewnötter
Världens enklaste bröd

Världens enklaste bröd

Här kommer recept på typ världens enklaste bröd. Lovar att det är mindre ansträngande att göra detta än att åka och köpa ett
Solros- och tranbärsbröd

Solros- och tranbärsbröd

Om ni tycker om bröd med mycket kärnor, frön och torkad frukt så är det här brödet perfekt. Det är inte sista gången jag bakar det här brödet, det blev en favorit här hemma
Frukostbröd med havre

Frukostbröd med havre

Dessa bröd var verkligen jättegoda. Kan varmt rekommenderas. Med min hushållsassistant går brödbaket numera som en dans
Rågbröd i långpanna

Rågbröd i långpanna

Långpannebröd är smidiga tycker jag. Allt gräddas på samma gång och man får portionsbitar färdiga att stoppa i frysen
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

För alla som inte bakar sitt eget bröd är detta ett utmärkt recept att prova. Mycket enklare med bakpulverbröd eftersom man inte behöver knåda degen
Lantbröd med rågmjöl

Lantbröd med rågmjöl

Ett kvarglömt paket jäst i kylen resulterade i detta bröd. Lite osäker på måtten då jag gick lite på känsla med vetemjölet men man får liksom hålla koll på att degen inte blev för hård
Grovt rågmjölsbröd med rosmarin

Grovt rågmjölsbröd med rosmarin

Jag har ett par recept som ligger på lut som jag inte har bloggat om ännu. Se datumet på fotot ovan. Det kom till pass idag då inget spännande kulinariskt har skett
Aprikosbröd med frön

Aprikosbröd med frön

Bästa pålägget på bröd med torkad frukt i är ju helt klart en god ost. Aprikoserna i detta bröd kan bytas ut till torkade fikon, tranbär, russin eller dadlar
Gudomlig köttfärspaj

Gudomlig köttfärspaj

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Tryck ut den i en långpanna
Coleslawsallad

Coleslawsallad

Foto. Karin / bevemyrs blogg.  . Det vackra vädret inbjuder till att grilla. För ett par kvällar sedan fräste vi hamburgare och mumsade Coleslawsallad
Coleslaw - Amerikansk kålsallad

Coleslaw - Amerikansk kålsallad

Idag köpte jag ett stort vitkålshuvud. Vitkålen är ju väldigt billig nu och jag kände mig sugen på Coleslaw
Burgarens bästa vän

Burgarens bästa vän

Min svåger & svägerska är hejare på det där med grillning. Alltid supergott och jättemycket mat. A gör den godaste coleslaw jag smakat på och givetvis har jag sett till att komma över receptet
Krämig och underbar coleslaw

Krämig och underbar coleslaw

Även coleslawen är Per Morbergs, och även den är den godaste så det är bara att testa. Dessutom är den enkel att slänga ihop till en köttbit eller en stark korv
Underbar helstekt karré

Underbar helstekt karré

Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform. Värm ugnen till 175 grader och sätt in karrén, låt stå tills temperaturen är 85 grader tar ca 1½ -2 timmar
Helstekt benfri Karré med mycket smak

Helstekt benfri Karré med mycket smak

På extrapris kan man hitta benfri karré i bit för 39-49. - kilot. Passa på och köp en rejäl stek så har du mat för flera dagar eller att bjuda middagsgästerna på
Lingonsylt

Lingonsylt

Här kommer ett recept på en mycket enkel och god lingonsylt. Som man lätt slänger ihop medan potatisen puttrar på spisen

Blåbärssylt

Recept. mikaelasanna. mån, 2013-08-26 20. 41. 15min. (0). Lägg blåbär och syltsocker i en tjockbottnad kastrull och mosa bären till önskad konsistens