1. Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. 2. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn
Såhär på hösten så passar det extra bra med en mustigt god köttgryta. Problemet för mig är att jag sällan har tid att göra just köttgrytor eftersom köttet ska koka såpass lång tid om det ska bli bra
Om det här funkar så ska det vara ett tidsinställt inlägg som kommer på måndag kring 7 på morgon. Om det inte funkar så kommer det nu, strax, på lördag alltså, kl 21 ungefär
Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul
Skala och hacka lök och vitlök grovt. Blanda löken, vitt vin, vinäger och lagerblad i en plastpåse. Lägg köttet och låt det marinera 12 - 24 timmar i kylskåpet
1. Sätt ugnen på 125°C. 2. Salta och peppra, bryn köttet runt om i en stekgryta. Ta upp köttet. 3. Skala och hacka lök, skala och tärna palsternacka, rotselleri och morötter
Kött. Marinera gärna köttet innan i örter men i detta fallet är det en helt neutral entrecote biff. Stek köttet i panna med smör tills du får fin färg på den
Entrecôte Café de Paris är ett recept som kommer från en restaurang i Génève med namnet Café de Paris som hade som affärsidé att servera just denna rätt, och endast den