Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp på kanterna och låt stå i kylskåpet medan du gör pannacottafyllningen
En sak som är smart med den här efterrätten är att man kan förbereda den helt och hållet en dag i förväg så när det är dags att servera den så ställer man bara formarna i varmt vatten en minut och sen lossnar gelén från formen
Härlig och snabbfixad efterrätt med sommarens bär, maräng, mascarpone och glass. Lägg hallonen (spara några till dekoren) i en bytta för stavmixer och kör dessa med Mascarpone
Kör kex och smör i matberedare (eller krossa kexen fint för hand med t. mortel och blanda med smöret i en bunke) och tryck sen ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar botten
Långhelger lämpar sig alldeles särskilt för bakning, tycker jag, så i helgen gav jag mig på en paj som egentligen inte är så svår, men som innehåller en del moment och därmed kräver en del tid - en pannacottapajmed bär
Dekorera ev med lime vid servering. I lördags gjorde jag en god pannacottapaj till efterrätt. Citron och lime är något jag gillar jättemycket i efterrätter så det fick bli smaken på pajen
Vaniljglass, vit choklad med citronsmak och en härlig pannacottapaj. Bilderna i hennes bok gällande detta recept var ett av de första jag föll för, den är så vacker denna pannacottapaj
Jag älskar kardemumma och en googling gav mig rubriken Vinbärsmuffins med kardemumma. Både jag och barnet uppskattade dem när vi firade semestern med en kort utflykt under regnmolnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.