1,5 timme
inspiration som varmt kan rekommenderas. Det verkar också som hans sommarprat har hjälpt till att få upp intresset för surdegsbakande och därmed också besökarantalet på denna blogg. Sommaren har dock inte bara varit vila och avkoppling, lite bakning har det blivit också. Bakning har bara vara mer sparsam och lite mer manuell. Tyvärr hade jag inte tillgång till hushållsassistent eller en exakt våg under större delen av semestern. Det var dock inte bara negativt utan nu fick jag möjlighet att prova några av mina recept med handknådning och uppskattning av mängden ingredienser. Tänkte dock återkomma till mina två ombak i senare inlägg. Ett nytt bakprojekt har också genomförts nämligen Croissanter. Innan semester hade jag målet att försöka hitta de perfekta hamburgerbröden samt att prova på att baka Croissanter. Ett av två mål är inte så illa. Jag väntar lite till med bakningen av hamburgerbröden.
13 h,
fördelat på: 30 min bak +
40 min
jäsning/vila + 15 min bak + 8 h vila i kylskåp över natten + 30 min bak + 20 min jäsning/vila + 15 min bak + 40 min jäsning/vila + 15 min bak + 40 min jäsning/vila + 15 min gräddning + 15 min vila
20 croissanter
Ingredienser
600 g
Vetemjöl
350 g
Mjölk
55 g
Strösocker
10 g
Jäst
12 g
Salt
1
ägg (halva till degen och halva till pensling)
50 g
Smör till degen
300 g
Smör till inkavlingen
2. Tillsätt
därefter
3. Ta
ut degen ur kylskåpet och lägg den på ett lätt mjölat bakbord
5. Ta
sedan kaveln och pressa ut smöret så att den fördelas jämnt i degen
6. Ta
ut degen och gör om steg
10. Ta
sedan ut croissanterna och låt dem svallna ett kort tag på ett galler innan de är klara
Månadens sötsak – Frukost. I dag drömmer jag lite om franskfrukost på någon stimmig gata i Paris, istället för kaffe vid skrivbordet och tvåsidig att-göra-lista
Helt plkötsligt blir man väldigt sugen på fransk mat. Borta är minnena av de där pinsamma tornen av tomma yoghurtsburkar som vi staplade på höjden för att få plats med annat på frukostbordet i Paris
I helgen när jag satt och surfade på Facebook dök det plötsligt upp ett sponsrat inlägg från Företaget Belvita med en video som gjorde reklam för deras frukostkex
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
2 tsk fransk senap. Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Hur hänger frukost och ämnesomsättning ihop. Du får i dig samma mängd näring och fibrer som i en portion gröt men i ett svalkande glas söt och god dryck – som kvickt mixas ihop i blender
fransk bondsoppa 4 port. Fransk bondsoppa. Älskar soppor och så är det billigt och nyttigt. Jag brukar göra soppa på torsdagar men då mina kids oftast ratar mina soppor så brukar det även bli pannkakor till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.