Jag hade köpt en riktigt liten, nätad fläsklägg, men de hela med ben är godare. Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Ett par dagar senare så skulle jag testa att göra fläskstek på hemmaplan men jag misslyckades totalt med den knapriga svålen – så det projektet la jag åt sidan
Lägg sedan i steken med svålsidan nedåt. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Det är det Tyska namnet på rimmad fläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut. Mitt mos blev minst lika gott som ett vanligt rotmos, med extra sting från pepparrot
Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandning i varje. Njut med rotmos, potatismos eller varför inte pommes frites
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.