Jag hoppas att ni alla har haft en bra halloween och alla helgons dag i lördags. Min tanke var att fylla bloggen med hembakat godis, kakor och bakverk med halloween och höst tema under veckan
söndag, den 19 oktober 2014, kl. 10. 55Torkade äppelringar. Jag vet inte riktigt hur ni har det hos er men här i Karlsborg är varje trädgård full med äppelträd och vartenda ett av dem är kalasfullt med härliga frukter
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till en röra. Bred ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt och platta till den, så den är ca 1 cm tjock
Min yngsta son är som många andra ungdomar inte speciellt förtjust i skolmaten. För att han inte ska gå en hel dag utan att äta något alls eller äta godis har jag gjort den här varianten av en "nyttig" och energirik kaka så han i alla fall får i sig någonting
Förra veckan bjöd på jobb, jobb och ännu mera jobb för min del. Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskväll och ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
Det är alltid bra att hålla vad man lovat. Ibland tar det lite tid, men efter drygt ett och ett halvt år tänkte jag nu ge min vän F receptet på den där ananaskakan som han bad mig om en tropisk natt i augusti förra året
Äppelringar är ett gott snacks eller müslismaksättare som helt enkelt görs genom att kärna ur och skiva äpplen tunt (gärna på mandolin) och sedan torka på plåtar i ugnen några timmar på ca 75 grader Hyvla supertunt för krispiga äppelchips och lite tjockare för mjuksega äppelringar
I år verkar vara ett riktigt äppelår. Iallafall i vår trädgård. Vi har otroliga mängder äpplen, men de är ganska sura och inte så goda att äta som de är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.