Jag serverade det hela med råstekt potatis. Testa du med. Ingredienser för 6 portioner6 st kycklingfiléer1 äggmjölströbrödsalt och pepparsmör och olivoljaTomatsalsaett gäng med körsbärstomater1 stor bananscharlottenlök1 vitlöksklyftafärsk basilikaTopping2 pkt mozzarellariven parmesanostolivoljaBörja med att banka ut kycklingfiléerna så de blir lite plattare. Stek i en stekpanna med smör och olivolja ca 3 min per sida, salta och peppra
Salta bitarna med flingsalt och låt dem snabbrimma i ca en halvtimme. Mixa slät med mixerstav. Servera fisken på blomkålspuré med äppelfläsk och rödbetor
Men jag började med en god lunch på kockarnas krog. Så när jag igår stod vid fiskdisken och skulle planera helgens mat, låg tyvärr ingen Hjälmargös i disken men väl en hälleflundra och ropade till mig – gör något gott av mig
En av favoritfiskarna med en rökig kantarellsås och fast fin sparrispotatis. 400-600 gram hälleflundra. När fisken nått en temperatur runt 60 grader servera tillsammans med kantarellsås och potatis. 400-600 gram hälleflundra
Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar
och pepparrotstoast till förrätt och Smörstekt hälleflundramed tomatrisotto till varmrätt. Istället la jag ned mer arbete på risotton, som ju måste tillagas med kärlek för att den ska bli bra
Hälleflundra ligger i topp på den godaste fisk jag vet. Här serverade vi med Beurre blanche, Jordärtskock och potatispuré, smörkokta morötter och sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.