Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika ochvitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Tillsammans medvitlöksbrödoch ett glas cider blev det en så trevlig och god kväll. I lördags var vi ute och storhandlade och åt lunch med barnen på restaurang, jättemysigt
Krama ur vätskan och blanda med smulat bröd, hackad mandel, riven vitlökoch hackad persilja. Att gratinera dem i ugnen är knappast något nytt men det är gott och enkelt och då funkar det, tycker jag
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlökoch toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta mussloroch breasola
Blanda med resten av ingredienserna. Hacka nötterna grovt ochvitlöken fint. Salta och peppra. Det är bara att dubbla eller trippla mängden topping och anpassa tiden i ugnen efter det
På fredagskvällen efter en ganska lång arbetsvecka för både stora och små, får maten gärna vara snabblagad, samtidigt som den ska förmedla en "lyxig känsla"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.