Ingredienser Portioner. 10 bitar Botten 200 g kavring 75 g smält smör (eller margarin) Fyllning 200 g cream cheese 250 g kvarg (10%) 3 msk färskriven pepparrot 300 g skalade hackade räkor 150 g hackade kräftstjärtar 1/2 dl finklippt dill 1/2 tsk salt 1 krm peppar Dekoration 50 g stenbitsrom dillvippa ev några räkor eller kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan
Den passar perfekt på buffébordet eller kanske skuren som tårtbitar med lite sallad som en förrätt. Ska nog hitta på lite flera smaker med samma koncept
Vill börja med att visa Philadelphia lightest på bild, den är toppen. Skagentårta och lite annan mat. Börja med botten, krossa eller mixa riskakorna, blanda ihop med äggen och tryck ut i en form med löstagbar kant
Blanda med crème fraiche. Smaksätt med hummerfon, dill, stenbitsrom och pepparmix. Garnera med hela räkor, stenbitsrom och dillkvistar innan serveringen
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.