fänkålssalladmed apelsin /. Fänkål och apelsin är en klassisk smakkombination och den här salladen har funnits med på våra jular till och från de senaste åren
Vad vi längtar tills fänkålen är färdig och vi kan laga denna fantastiskt goda sallad. Det här är en sagolikt god sallad där lakristonen från fänkålen och den milda krämiga vinägretten baserad på cashewnötssmör harmonierar på ett särdeles fint sätt
Senaste receptet är Annas fänkålssalladmed citron och parmesan. Hyvla dem fint med mandolin. Jag fortsätter prova mig fram i Anna och Fanny Bergenströms fina kokbok Det goda enkla
Skala apelsinerna med en kniv så att allt det vita försvinner. Dela granatäpplet och ta ur de röda kärnorna (se till att de beska hinnorna inte följer med)
Jag tärnade osten dagen innan och stoppade ner i en glasburk med marinaden, så fick den stå tills någon timme innan det var dags för gästerna att komma
Finstrimla fänkål och lägg i kallt vatten medans du kärnar förbereder apelsin och granatäpple. Lägg fänkål på ett fat, lägg på apelsin och toppa med granatäpplekärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.