Vissa tycker att kalvdans är en efterrätt, men jag anser att den går jättebra att äta som lättare lunch eller kvällsmat, kanske kompletterad med någon matig macka (precis som jag gör när jag äter ostkaka)
Av råmjölken lagade mamma kalvdans som vi sedan käkade med en klick jordgubbssylt. Blanda den avsvalnade mjölken med mjölkpulvret, äggen, sockret och saltet
Eftersom han är en äkta norrlänning blev det tårtor med chokladmousse och hjortron efter att först ha grundat med äkta pitepalt (han hade gjort glutenfria till mig)
syltsocker. 1hjortronVarva bär och socker i en kastrull, låt stå 1 timme. Sjud försiktigt 5 minuter, häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt
Kalvdansen har en tradition som går långt tillbaka i tiden och skamed all rätt klassificeras som en gastronomisk pärla, kalvdansenär absolut en förespråkare för den kortresta och lokala maten, denär minsann en ambassadör för det ärligt genuina och hederligtlokala med en uppriktighet som man redan känner av på smakenAtt den första mjölken från kon när den kalvat är den bästa till attlaga kalvdans på vet nog alla bönder, och främst deras husmödrareftersom den vetskapen är ett stycke tradition som gått i arv frånden äldre generationen till den yngre
Det här är en enkel variant med keso som påminner om äkta kalvdans. Passar utmärkt som proteinrikt mellanmål eller servera som dessert tillsammans med sylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.